Zorluklar göz önüne alındığında, “yaşam testi” ni uçan renklerle geçtiler

Prokaryot

New member
Lucknow ICSE ve ISC sınavlarında birçok sınav ortaya çıktı, ancak “yaşam testi” ni uçan renklerle silen bazıları var. Sıkıntı göz önüne alındığında, sadece yönetim kurulu sınavları için değil, aynı zamanda iyi performans gösterdiler.

16 yaşındaki Baani Chawla, ailesiyle birlikte. (Toplanan)

ICSE sınavı sırasında% 98,8 not alan şehir Montessori Okulu'nda bir öğrenci olan 15 yaşındaki Shaurya Kaushik, dört yıl önce teşhis edildi. “Vücudumun yarısı tümör nedeniyle etkilendi. İlaç ve muayeneleri incelemek için her üç ayda bir Mumbai'de bir hastaneye gitmek zorunda kaldık, ama beni devam ettiren kendimi motivasyondu. Eskiden okul alıp sınıf arkadaşlarımın yardımıyla notlar aldım.

16 yaşındaki baani chawla, retinayı küçültmeye ve görme yeteneğini kaybetmeye yol açan erken doğum (ROP) teşhisi konduğunda dört aylıktı.

Kazanma şansına rağmen, Lucknow devlet kolejinin bu öğrencisi ICSE sınavında%97,40 elde etti.

“Öğretmenlerim ve arkadaşlarım beni desteklediler. Sınıfta öğretilen her şeyi özetledim ve diğer öğrenciler tarafından PDF'leri/notları paylaştım, böylece annemin benim için okuyabilmesi için bile erken tırmandı.” Dedi.

ICSE'de% 98 puan alan 17 yaşındaki Satwik Tiwari ve ISC'de% 91.6 puan alan Satakshi Singh (15), yönetim kurulu sınavları sırasında babalarını kaybetti, ancak anneleri sınavı ele geçirebildi.

Çocukluğundan beri akondroplazi (cüce devam) muzdarip olan 16 yaşındaki Abdullah Khan, ICSE sınavında% 93,4 puan aldı. “Babamı bir yürümeye başlayan çocukken kaybettim. Annem bir pedagog, kendimi yalnız büyüttü. Bazen insanlar tarafından alay edildim, ama okulum aynı şeyi hissederek beni destekledi. Öğretmenlerim beni elimden gelenin en iyisini yapmaya ve eğitimin önemini anlamaya motive etti.” Dedi.