Bareillys Ram Barat şehri Mahakumbh Renklerinde ıslatıyor

Prokaryot

New member
İtibarenDeepak LavaniaBareilly

13 Mart 2025 08:13

Bu yılki Ram Barat özel bir özellik sundu – Mahakumbh'tan kutsal su, alay sırasında serpildi ve Holi -hype'a manevi bir not verdi.

Bareilly'nin Ram Barat alayı bu yıl renkli bir dönüşü kabul etti, çünkü canlı renklerle karıştırılan Mahakumbh'tan kutsal su, rota boyunca serpildi ve şehir Holi'nin şenlikli ruhuna batırıldı. 164 yıllık gelenekte, büyük kutlamanın binlerce destekçisi, dini tutkuyu Holi'nin sevinciyle takip etti ve birleştirdi.

Kutlamalar Perşembe günü saat 10: 00'da Bamanpuri'deki Nrisimha Tapınağı'nda başladı (toplandı)

Kutlamalar Perşembe günü saat 10: 00'da Bamanpuri'deki Nrisimha Tapınağı'nda başladı, burada duaların ve ritüellerin Lord Ram, Sita, Lakshman ve Hanuman'dan Idole ile büyük bir şarj arabası önünde gerçekleştirildi. 150 yaşın üzerindeki ahşap araba karmaşık süslemelerle dekore edildi ve vesileyle bir cazibe veriyor. Sokaklardan geçtiğinde, sakinler hevesli 'Baraatis' olarak katıldı, dans ediyor, renk çalıyor ve çiçekler duş alıyorlardı.

Bu yılki Ram Barat özel bir özellik sundu – Mahakumbh'tan kutsal su, alay sırasında serpildi ve Holi -hype'a manevi bir not verdi. Karışımı dans eden katılımcılar sokaklarda dans etti ve canlı renkler bıraktı.

Büyük miktarı yönetmek için kapsamlı güvenlik önlemleri alınmıştır.

Rec simgesi
Önerilen konular

Bengu

New member

Bu yılki Ram Barat özel bir özellik sundu - Mahakumbh'tan kutsal su, alay sırasında serpildi ve Holi
Selam güzel insanlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Prokaryot

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Festivalin kökeni , yaklaşık 125 yıl öncesine dayanır. Bu tarihte, Lala Kokamal adlı bir iş insanı, kraliyet düğünü etrafında dönen üç günlük bir kutlama başlatmıştır. Bu nedenle, Baraat'ın (evlilik alayı) geçtiği yola "Lala Kokamal Marg" adı verilmiştir
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Simge

New member

Bu yılki Ram Barat özel bir özellik sundu - Mahakumbh'tan kutsal su, alay sırasında serpildi ve Holi
Selam deneyenlere

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Prokaryot

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bareilly'deki Ram Barat'ın Mahakumbh renkleriyle ıslatıldığına dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Bareilly'deki Ram Barat ile ilgili bazı bilgiler şu şekildedir
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Bengu' Alıntı:
Selam güzel insanlar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Prokaryot Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Festivalin kökeni , yaklaşık 125 yıl
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Bengu, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Iclal

Global Mod
Global Mod

Selam yol geçen hanı ahalisi

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Prokaryot

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Ram Barat'ın Agra'daki Ramlila kutlamalarının bir parçası olduğu ve burada da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildiği bilinmektedir
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Simge' Alıntı:
Selam deneyenlere Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Prokaryot Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bareilly'deki Ram Barat'ın Mahakumbh
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @Simge, daha somut örnek iyi giderdi

Yegrek

Global Mod
Global Mod

Selam gündemi takip edenlere

@Prokaryot okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ram Barat , Hindistan'ın Agra şehrinde her yıl düzenlenen Ramlila kutlamalarının bir parçasıdır
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Bengu' Alıntı:
Selam güzel insanlar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Prokaryot Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Festivalin kökeni , yaklaşık 125 yıl
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Bengu

Zara

Global Mod
Global Mod

Selam millet

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Prokaryot

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Prokaryot

Yegrek' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere @Prokaryot okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ram Barat , Hindistan'ın Agra
Bu noktada bir şey daha eklemek isterdim @Yegrek, ama şimdilik kalsın

Damla

New member

Selam gündemi takip edenlere

@Prokaryot, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Bengu' Alıntı:
Haksız değilsin @Bengu ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Berk

New member

Selam çözüm arayanlar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Zara' Alıntı:
Selam millet Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Prokaryot Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Prokaryot Bu noktada bir şey daha
Haksız değilsin @Zara ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Kaan

Global Mod
Global Mod

Merhaba okuyanlara

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Prokaryot

Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Yukarıda yazılanları sindirdikten sonra kendi payıma düşen yorum şu

Berk' Alıntı:
Selam çözüm arayanlar Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen Haksız değilsin @Zara ama
Burada sana %100 katılamam @Berk, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Damla' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere @Prokaryot, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki Haksız değilsin
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Damla, özellikle pratik tarafı çok farklı

Zara' Alıntı:
Selam millet Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Prokaryot Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak
Haksız değilsin @Zara ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu