Atık Yönetimi: Şehrin Sorunlarına Biyo-CNG Çözümü

Prokaryot

New member
LUCKNOW: Lucknow'un uzun süredir devam eden katı atık yönetimi sorunu, biyo-CNG çözümünün kullanıma sunulmasıyla yakında çözülecek. Önümüzdeki aydan itibaren Lucknow Municipal Corporation (LMC) tesislerindeki biyo-CNG tesisi, günde 300 otobüse güç sağlayabilecek 12 ton gaz üretmek için katı atık işlemeye başlayacak.


Bir biyo-CNG tesisi (kaynak)

Proje LMC'ye telif hakkı kazandıracak ₹Yılda 74 lakh ve ayrıca 500 istihdam fırsatı yaratarak sosyo-ekonomik etki yaratıyor.

Hindustan Times – Son dakika haberleri için en hızlı kaynağınız! Şimdi Oku.

Belediye Komiseri Inderjeet Singh, “EverEnviro Resource Management Pvt Ltd, tesisi Amausi Sanayi Bölgesi'ndeki atış poligonu ile Kanha Upvan arasındaki 12 hektarlık LMC arazisi üzerine kuracak.” dedi.

“Bu, günlük 300 ton atığı işleyerek 12 ton biyo-CNG üreterek eyalet başkentindeki tüm atık yönetimi sorunlarını çözecek son teknoloji ürünü bir tesis olacak. “Biyo-CNG, Indian Oil Corporation (IOC) ve Hindustan Petroleum Corporation Limited'e (HPCL) sağlanacak” diye ekledi.

Singh ayrıca tesisin temiz ve sürdürülebilir bir çevreye doğru büyük bir adım olacağını ve şehrin çevresinin iyileştirilmesinde uzun bir yol kat edeceğini ekledi. Bu girişimin amacının katı atıkları biyoyakıt ve yılda yaklaşık 5.500 ton gübre üretmek için bertaraf etmek olduğunu söyledi.

“Lucknow her gün yaklaşık 1.500 ton atık üretiyor. LMC'nin atıkları ayrıştırması ve tesise günlük 300 ton katı atık sağlaması bekleniyor. Projenin başarısı, sakinlerin atıkları etkili bir şekilde ayırma ve belirlenen kaplarda atık toplayıcılara teslim etme konusunda eğitilmesine bağlıdır. Bu nedenle, çöpleri kendi seviyelerinde nasıl ayıracakları ve organik ve inorganik atıkları farklı kaplarda çöp toplayıcılarına nasıl teslim edecekleri konusunda bölge sakinlerine eğitim vermeye başladık” dedi projeyi yöneten ek belediye komiseri Arvind Rao.

Bu arada Evero Enviro Resource Management Pvt Ltd genel müdürü Deepak Agarwal şunları söyledi: “Merkezi hükümetin katı atık politikasının bir parçası olarak, Prayagraj, Gorakhpur, Ghaziabad, Noida ve Greater Noida'da her biri 300 tonluk tesisler kuruyoruz. ” Bu, yılda 1,09 ton, yani 500 ton gibi devasa bir atığın arıtılması anlamına geliyor. “

Şirketin halihazırda Indore'da bir tesis kurduğunu ve otobüslerin tesisin sağladığı biyo-CNG yakıtla çalışacağını söyledi.