Lok Sabha anketleri 2024: 19 Nisan'dan itibaren batı Uttar Pradesh'te Modi mitingi saldırısı

Prokaryot

New member
Başbakan Narendra Modi, BJP'nin batı Uttar Pradesh'teki 2024 Lok Sabha seçim kampanyasını çok sayıda miting ve tanıtım turu içeren bir seçim yıldırım saldırısıyla yürütecek.


Başbakan Narendra Modi'nin halka açık toplantıları BJP-NDA adayları arasında popülerliğini kanıtlıyor. (DOSYA FOTOĞRAFI)

Batı Uttar Pradesh'te Meerut, Saharanpur ve Pilibhit'te yaptığı üç mitingde konuşma yaptıktan sonra halka açık mitingleri BJP-NDA adayları arasında büyük talep gören Modi, 19 Nisan'dan itibaren “en az dört” mitinge ve yedi mitinge daha ev sahipliği yapacak. Amroha, ikinci aşamada 26 Nisan'da seçim yapılması gereken bir seçim bölgesi. Amroha, BJP'nin 2019'da kaybettiği 16 Lok Sabha koltuğu arasında yer alıyor.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

Kıdemli bir BJP lideri, “Her Modi mitingi, yalnızca bu seçim bölgesinde değil, aynı zamanda komşu bölgelerde de sonuçları etkileme potansiyeline sahiptir ve bu nedenle mitingleri erişimi en üst düzeye çıkaracak şekilde planlanıyor” dedi ve şunu ekledi: Modi, Başbakan Yogi'den sonra Adityanath, Birlik İçişleri Bakanı Amit Shah ve Savunma Bakanı Rajnath Singh'in mitingleri de büyük talep görüyor.

“80 Lok Sabha koltuğunun tamamında Modi mitingine talep olduğu için herkesi memnun etmek zor. Ancak tüm ülkeyle ilgilenmesi gerekiyor ve bu yüzden bu mitingleri birden fazla adayın yararlanacağı şekilde düzenleyerek erişimi en üst düzeye çıkarmaya çalışıyorlar” dedi bu BJP lideri.

2019 yılında BSP-SP-RLD'nin BJP'ye karşı el ele vermesiyle koltuğu kazanan görevdeki Amroha BSP Milletvekili Kunwar Danish Ali, şimdi Kongre adayı olarak yarışıyor.

Kongre, 2024 Lok Sabha seçimleri için Samajwadi Partisi ile bir ön anket anlaşması imzaladı. Modi'nin Amroha'da 2014'te sandalye kazanan adayı Kanwar Singh Tanwar'ı desteklemek için düzenlediği miting, Kongre'nin 1984'ten bu yana sandalye kazanamaması nedeniyle kendi önemine sahip.

Modi'nin seçim mitinginin ertesi günü Amroha'da Rahul Gandhi ve Akhilesh Yadav'ın ortak bir mitingi de planlanıyor.

Yerel BJP liderlerinden biri, “Modi mitinginin etkisi, mitinginden sonra Samajwadi Partisi başkanı Akhilesh Yadav ve BSP şefi Mayawati'nin de Modi'nin etkisine karşı mitinglerde konuşma yapması gerçeğiyle ölçülebilir” dedi.

Amroha'nın ardından Modi'nin 22 Nisan'da Hathras ve Aligarh Lok Sabha koltukları için mitinglerle tekrar geri dönmesi bekleniyor. BJP, 2019'da kazandığı her iki sandalyeyi de kazandı ve oldukça büyük bir Dalit ve azınlık nüfusuna sahip. BJP, Hathras'ta görevdeki milletvekili Rajveer Singh Diler'in yerini alırken, Aligarh'da uzun süren ileri geri hareketlerden sonra görevdeki milletvekili Satish Gautam'ı korudu.

Bunu muhtemelen 25 Nisan'da Agra'da ve bitişikteki Fatehpur Sikri Lok Sabha koltuklarında parti adayları için bir Modi mitingi izleyecek.

Hem Agra hem de Fatehpur Sikri üçlü bir mücadeleyle karşı karşıya. Agra'da, BSP şefi Mayawati'nin ait olduğu Dalit alt kastı olan Jatav'lardan oluşan oldukça büyük bir nüfus bulunuyor. Topluluğun güçlü varlığından dolayı 'Dalit başkenti' olarak da anılıyor. Fatehpur Sikri'de oldukça büyük bir Diğer Geri Sınıflar (OBC'ler) popülasyonu var.

Agra'da BJP adayı SP Singh Baghel, Modi 2.0'da milletvekili ve Birlik Devlet Bakanı olarak görev yapıyor. Hathras'ta görevdeki milletvekili, Yogi 2.0'da bir bakan olan Anoop Valmiki'dir.

BJP adayları için 25 Nisan'da Bareilly, Aonla ve Shahjahanpur'da bir Modi mitingi daha bekleniyor. Bunu 26 Nisan'da Bareilly'de bir tanıtım gezisi izleyecek.

Bareilly'de BJP, arka arkaya altı dönem de dahil olmak üzere sekiz kez kazanan müthiş OBC milletvekili ve eski Birlik bakanı Santosh Gangwar'ın yerini aldı.

Geçtiğimiz günlerde Gangwar'ın destekçileri, koltuk adayının açıklanmasının ardından bölgeyi ziyaret eden UP BJP şefi Bhupendra Chaudhary'nin önünde sloganlar atmıştı. Santosh Gangwar, bileti reddedildikten sonra bile parti toplantılarının müdavimiydi ancak işi şansa bırakmak istemeyen BJP burada da bir Modi gezi turu düzenledi. Başbakan Yogi Adityanath da burada bir miting düzenledi.