Kongre OBC haklarını dine dayalı kotayla ele geçirmek istiyor: Agra'da Başbakan Modi

Prokaryot

New member
Başbakan Narendra Modi Perşembe günü, Uttar Pradesh'teki Kongre-Samajwadi Partisi ittifakının “yatıştırma politikasına” dayandığını ve liderlerinin OBC haklarını arka kapıdan gasp etmek istediğini söyledi.


Başbakan Narendra Modi Perşembe günü Agra'da. (PTI FOTOĞRAF)

Agra'daki Kothi Meena Bazar sahasında bir seçim mitinginde konuşan Modi, miras vergisi konusunu da gündeme getirdi ve Kongre Shahzada'nın (Rahul Gandhi), bireylerin (Kongre ittifakı) mülklerini değerlendirmek için bir X-ışını makinesi geliştirdiğini iddia etti. güç geldi.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

Kadınların mangalsutraları da dahil olmak üzere yoksulların değerli eşyalarını ve mallarını çalmak gibi kötü bir niyeti olduğunu ancak INDI Alliance'ın planlarına karşı anneler ve kız kardeşler için bir 'chowkidar' (koruyucu) olarak hareket edeceğine dair güvence verdiğini söyledi.

Kongreyi, Dr. BR Ambedkar ve Hindistan Anayasasında Anayasa Meclisi.

Bağımsızlıktan bu yana dine dayalı hiçbir çekincenin olmayacağının açık olduğunu söyledi.

Dr. BR Ambedkar bunu istediğini ve bunun Anayasa Meclisi tarafından Anayasa taslağı hazırlanırken kararlaştırıldığını söyledi.

“Kongrenin bu eylemi Baba Saheb'e hakarettir, Anayasayı hiçe saymaktır ve sosyal adalet davasına indirilmiş bir darbedir” dedi.

“Buna rağmen Kongre, Karnataka ve Andhra Pradesh'te din temelinde çekinceler koyarak Baba Saheb'e (Dr BR Ambedkar) hakaret etmeye kararlıydı ve manifestosunda da aynı konuya değindi. Ancak buna engel olan ve Kongre'nin tasarımlarına hayır diyen mahkemelerdi. Bu nedenle Kongre aynısını arka kapıdan yapmaya karar verdi” dedi Modi.

“Kongre, benim de ait olduğum kategori olan OBC'lerin rezervasyonlarının %27'sini çalıp bunu din temelinde Müslümanlara vermeyi planlıyor… Buna hoşgörü gösterilebilir mi?” diye sordu.

“Karnataka'daki Kongre rejimi ileri bir adım attı ve bir gecede bir mektup aracılığıyla tüm Müslüman kastlarını OBC kategorisinde sınıflandırdı ve onlara (Müslümanlara) bundan yararlanma şansı verdi.” Uttar Pradesh'te Kongre'nin de benzer bir planı vardı, ancak OBC bunu öğrendiğinde başarısız oldu. Kongre fırsat buldukça arka kapıdan OBC kotasını çalmaya çalışıyor ve Kongre'nin bu oyun planını anlaması gerekiyor” dedi.

Modi, SP Yadav'lar ve diğerlerinin bundan korktuğunu ifade ederken, “Eğer OBC'ler Anayasa'da bu hakka sahipse, o zaman Kongre ve SP'nin bunu onlardan esirgemeye ve onları oy bankası siyaseti için kendi favorilerine bırakmaya ne hakkı var?” diye sordu. geriye doğru ortaya koyuyor.

Dolaylı olarak Kongre lideri Rahul Gandhi ve Samajwadi Partisi lideri Akhilesh Yadav'a atıfta bulunarak Uttar Pradesh'teki muhalefet ittifakına saldırdı.

“'Do ladke' (Akhilesh ve Rahul) arasındaki dostluk onların yatıştırma politikasına dayanıyor. Modi, OBC'lere yönelik rezervasyonları açıkça destekliyorlar ancak oy bankası politikalarının arka kapısından bunu ortadan kaldırmak istiyorlar” dedi.

“Ülkede uzun süredir bir yatıştırma politikası yaşıyoruz. Milleti böldü, hak edenlerin haklarını elinden aldı. Yatıştırmayı bırakıp “Tuştikaran” (yatıştırma) yerine “Santushtikaran”a (halkın memnuniyeti) doğru ilerleyeceğiz. Kongre manifestosu bir Müslüman Birliğinin ifadesidir ve bir oy bankasının yararınadır, bizim manifestomuz ise ulusun refahı içindir.”

“Yogiji Uttar Pradesh'te iktidara gelmeden önce, UP'deki INDI ittifak ortakları (SP) “jo zameen sarkari hai, woh zameen hamari hai” (Hükümet arazisi bizimdir) sloganını taşıyordu ve oy verme rızaları nedeniyle- “Bankacılıkta Modi, Merkezdeki UPA hükümetinin UP'de iktidarda olanları kutsadığını ancak Yogiji'nin buna son verdiğini söyledi.

Başbakan, Kongre'ye karşı zenginliğin “yeniden dağıtılması” ve hatta miraslardan mahrum bırakılması yönündeki iddiaları tekrarladı.

Modi, “Zindagi Ke Saath Bhi, Zindagi Ke Baad Bhi” diyerek Kongre'nin veraset vergisi getirmek istediğini ima etti.

“Şehzade (Rahul Gandhi) Kongresi, iktidara geldiklerinde bireylerin mallarını değerlendirmek için bir X-ışını makinesi geliştirdi. Bu röntgen, bireylerin dolaplarına ve annemiz ile kız kardeşimizin altınlarını ve “mangalsutra” (evlilik sembolü) sakladıkları yerlere ulaşacak. Kadınlarımız “Streedhan”ın (kadınlara ait mülk) yağmalanmasına izin verecek mi? O sordu.

“Kongre burada durmadı ve bir miras vergisi getirmeyi planlıyor. Kongre bunun yarısından fazlasını (%55) çocuklara ulaşmadan önce vergilendirmeyi planlıyor. Birisi bir evde dört oda yaparsa, ikisi çocuklara miras kalacak, geri kalan ikisi de başarılı olursa Kongre-SP-HİNDİSTAN ittifakı tarafından gasp edilecek” dedi ve seçmenleri bu yağmalamayı durdurmak için uyanık olmaya çağırdı.

“Ben hayatta olana kadar SP, Kongre ve INDI İttifakı bu yağmayı yapmadan önce bana karşı gelmeli. Modi, bu yağmalamaya karşı çıkan anne ve kız kardeşler için “chowkidar”dır. Yolsuzluklara karşı eylemlerimizi sürdüreceğiz ve yolsuzlukla kazanılan parayı yoksullara iade edeceğiz. Bu yüzden seçmen Phir Ek Baar Modi Sarkar diyor” dedi.

“Bazılarının Hindistan'ın yükselişiyle sorunu var. Hindistan'ı kendine güvenen ve silah ihracatçısı yapmak için Savunma Koridorunu yarattık. Ancak geçmiş rejimde aracılık tecrübesine sahip olanlar, Hindistan'ın kendi kendine yetmesini istemiyorlar çünkü geçmişte para basmışlar ve rüşvet paylaşmışlar, dolayısıyla da Modi'ye karşı çıkmışlardı.” dedi Başbakan Modi.

“Sosyal sistemlerin faydalarını ayrımcılığa ve yolsuzluğa maruz kalmadan herkese sunma konusunda on yıllık bir geçmişimiz var. Bu BJP'nin doygunluk modelidir. Bizim laikliğimiz ayrım gözetmeksizin yardımların aktarılmasıdır ve bu da gerçek sosyal adalettir” dedi.

Kongre rejimindeki 'Bhai-Bhatijawaad'dan (kayırmacılık) bahsederken, Rajasthan'da Kongre başbakanına yakın birinin geçmişte o zamanki rejimin belge sızdırma işine bulaştığını ortaya çıkardığını söyledi.

Daha önce başbakan, Madhya Pradesh'teki Morena'dan Agra'ya uçtu ve Modi'nin ülkeyi 'atmanirbhar' (kendi kendine yeten) ve viksit (gelişmiş) yapma politikalarını öven Uttar Pradesh Başbakanı Yogi Adityanath tarafından karşılandı. Muhalefetin geçmişte millete ihanet ettiğini ve iktidardayken SC/ST ve OBC'lerin haklarını yağmaladığını iddia etti.

BJP'nin Agra adayı ve Birlik Devlet Bakanı SP Singh Baghel ve Fatehpuri Sikri adayı Rajkumar Chahar için oy istedi.

İki seçim bölgesi 7 Mayıs'taki Lok Sabha seçimlerinin üçüncü aşamasında oy kullanacak.