HC, Lucknow'daki açık menholler ve kanallar için suo motu PIL'i başlattı

Prokaryot

New member
LUCKNOW Allahabad Yüksek Mahkemesi'nin Lucknow heyeti Çarşamba günü, 8 yaşındaki bir çocuğun açık bir kanalizasyon deliğine düştükten sonra hayatını kaybettiği trajik bir olayla ilgili bir gazete haberini dikkate aldı ve suo motu bir Kamu Çıkarı Davası İşlemi (PIL) yönetti. ) şehrin belediye sınırları içindeki açık menhol ve drenaj sorununu çözmek.


Salı günü 8 yaşındaki bir çocuğun açık bir kuyuya düşerek öldüğü Lucknow'un Jankipuram'ındaki kurtarma ekipleri. (HT fotoğrafı)

Olay, 24 Nisan'da günlük olarak yayınlanan olayla ilgili bir bildirimi mahkemeye sunan avukat Adarsh Mehrotra tarafından Yargıç Rajan Roy ve Yargıç Om Prakash Shukla'nın dikkatine sunuldu.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

Avukat Mehrotra ayrıca gazetedeki ayrı bir basın açıklamasına göre şehrin her yerinde çeşitli kanalizasyon ve kanalizasyonların açığa çıktığını, dolayısıyla gelecekte de benzer olayların meydana gelme ihtimalinin bulunduğunu belirtti.

Şehir yönetiminin menhollerin uygun şekilde kapatılmasını sağlayamadığını ve bunun trajik olaya yol açtığını belirtti. Mahkemenin müdahalesini talep etti ve kürsüden konuyu mahkemenin denetimi altında etkili bir şekilde sonuçlandırmak için suo motu PIL başlatmasını istedi.

Mahkeme, kamu çıkarını ilgilendiren önemli bir konu olduğu ve belediye şirketinin dikkatini gerektirdiği için suo motu PIL'nin tescil edilmesine karar verdi.

“Böyle bir olayın nasıl meydana geldiğine ve şehir yetkililerinin herhangi bir ihmalinin olup olmadığına ilişkin gerçekleri de bilmek istiyoruz; Kentte başka açık menhol veya kanal olup olmadığı ve varsa bu kentte yaşayanların sağlık ve canlarının ihmal ve ihmal nedeniyle tehlikeye atılmaması için kent yönetimi tarafından bu konuda ne gibi önlemler alınıyor? Mahkeme, “belediye şirketinin, memurlarının ve çalışanlarının yasal yükümlülüğünün ihlali” dedi.

Lucknow Belediye Şirketi, Komiseri aracılığıyla ve Lucknow Kalkınma Otoritesi, Başkan Yardımcısı aracılığıyla, söz konusu PIL'de karşı taraflar olarak listelendi. Mahkeme, davanın 30 Nisan'da ilgili mahkemeye gönderilmesine karar verdi.


Haberler / Şehirler / şans eseri / HC, Lucknow'daki açık menholler ve kanallar için suo motu PIL'i başlattı