Bebeklerde Kulak Deldirme Yaşı Kaç Olmalı ?

Mucahit

Member
Bebeklerde Kulak Deldirme Yaşı Kaç Olmalı ?

Kız bebek anneleri bebekleri ele avuca geldiğinde hemen kulaklarını deldirip küpe takma hevesinde bulunurlar. Tabi bunun yanı sıra bebeğe zararı olur mu gibi de sorular vardır. Bebeklerde kulak deldirme yaşı ile ilgili Kız bebeklerde küpe çok sevimli duruyor durmasına fakat uzmanların görüşü ise; bebeklerin kulağı delindikten sonra bebekler kulağında bir şey olduğunu algılayıp kulağıyla oynayabilir hatta çekip kulağına zarar verebilir. Ve hatta o küpeyi kulağından çıkarıp burnuna veya ağzına da sokabilir. Bu tarz olası kazaları önlemek için annelerin dikkatli olması gerekiyor. Sağlık açısından kulağın steril bir ortamda delinmesi olası enfeksiyonların önlenmesini sağlayacaktır. Bebeklerde kulak deldirme işlemi bir eczane yada hastanede yapılmalıdır. Ayrıca uzmanlar kız bebeklerde kulak deldirme işleminin çocuğun bilincinde olması için Bebeklerde kulak deldirme yaşı olarak 4 yaşında yapılması gerektiğini vurguluyorlar.
KULAK DELİNDİKTEN SONRA NE YAPMALI?
Bebeklerde kulak delme işlemi tamamlandıktan sonra yaklaşık iki hafta boyunca bebeğin kulak memesi bakımı yapılmalıdır. Bakımı yapacak kişinin ellerinin temiz olması gerekir. Kulak memesine dokunulmadan küpe çevrilerek yerinden oynatılmalı ve kulak memesinin arkası ve önüne, anti bakteriyel krem ve solüsyon uygulanmalıdır. Ve takılan küpe 6-8 hafta arasında kulaktan çıkarılmamalıdır.

KULAK DELİNDİKTEN SONRA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR
  • Kulak deliği etrafında kızarıklık, şişlik, ısı artışı, kötü koku, sarı-yeşil arası akıntı ve ağrı gibi durumlar enfeksiyon kaptığının göstergesidir. Bu durumda hemen doktorunuza başvurmalısınız.
  • Alerjik kişilerde nikel içeren küpelere dikkat etmek gerekir. Bu tür durumlarda enfeksiyona yol açabilir ve alerjinin olduğunun göstergesidir.