Akhilesh Yadav Kannauj koltuğundan yarışacak ve yarın adaylığını sunacak

Prokaryot

New member
Kannauj/Etawah: Samajwadi Partisi'nin kalesi Kannauj'da strateji değişikliği olarak görülebilecek bir şekilde, parti lideri Akhilesh Yadav, Tej Pratap Yadav'ın adaylığını açıkladıktan iki gün sonra koltuğa adaylığını açıklayacak.


Samajwadi Partisi lideri Akhilesh Yadav (HT dosyası)

Eşi Dimple Yadav'ı desteklemek için halka açık bir toplantı düzenlediği Takha Jaswant Nagar'da medyanın sorularını yanıtlayan SP şefi, “Adaylığı kimin sunduğunu yarın öğreneceksiniz; Adaylıklar açıklanmadan önce bile bunun netleşmesi mümkün.” Bunun tarihi bir zaferle ilgili olduğunu ve insanların Kannauj için tarihi bir zafer sağlamaya kararlı olduklarını söyledi.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

Ancak akşamın ilerleyen saatlerinde Samajwadi Partisi'nin X-kolunda yayınlanan bir gönderi, Akhilesh'in Kannauj'dan yarışacağını doğruladı.

SP gönderisinde, “Ulusal Başkan Akhilesh Yadav, Samajwadi Partisi adayı olarak Kannauj koltuğundan adaylık belgelerini öğlen 12'de sunacak.” ifadesine yer verildi.

Bu arada Kannauj'da Samajwadi Partisi liderlerinin yedi takım adaylık belgesine el konuldu. Salı günü Yash Dohrey, Shakeel Ahmed ve Bauan Tiwari üç seti kazanırken Çarşamba günü dört set kazandı. Hiçbirinde partinin resmi adayı Tej Pratap Yadav'ın ismi yer almıyordu.

Akhilesh'in yeğeni ve RLD başkanı Lalu Prasad Yadav'ın damadı Tej Pratap'ın adaylığının açıklanmasının ardından Kannauj'daki siyasi gerilim arttı. Çarşamba günü öğle vakti adaylığı konusunda belirsizlik vardı ve parti liderleri bunun zorlu bir iş olduğunu doğruladılar. ₹25.000 dolar Salı günü Akhilesh Yadav adı altında devlet hazinesine yatırıldı ve adaylık evraklarına eklendi.

Parti liderleri, 2022 genel seçimlerinden bu yana kampanya söyleminin sürekli olarak Akhilesh Yadav'ın adaylığına işaret ettiğini ve Tej Pratap'ın adının, diğerlerinin bunu iyi düşünülmüş bir stratejinin parçası olarak görmesine rağmen parti çalışanları arasında pek hoş karşılanmadığını söyledi.

Akhilesh Yadav'ın bu ay Kannauj'u iki kez ziyaret ettiğini ve kendi adaylığıyla ilgili net sinyaller verdiğini söylediler. İşçiler onu zaten seçmişlerdi. Ancak Tej Pratap'ın adının duyurulması heyecanlarını azalttı. Hatta birçok liderin, liderliğin onlara güvence vermesi üzerine duygularını ifade etmek için Lucknow'a gittiğini söylediler.

SP bölge başkanı Kaleem Khan, parti çalışanlarının duygularının ulusal liderliğe iletildiğini ve nihai kararın kendilerine ait olduğunu söyledi. Ancak yine de parti üyeleri yönetimin kararına uymaya ve partinin bölgede başarılı olmasını sağlamaya kararlıdır.

SP'deki gözlemciler Tej Pratap Yadav'ın isminin parti üyelerinin ve halkın ruh halini ölçmeye yönelik stratejik bir hareket olduğuna inanıyor. Tüm raporlara göre Akhilesh Yadav, Tej Pratap Yadav'a tercih ediliyor. Bu çerçevede, Tej Pratap Yadav'a karşı herhangi bir muhalefet veya hizip oluşumu olasılığı önemsiz görünüyor.

Kannauj'dan adayların olası değişikliğine ilişkin tartışmalar Çarşamba günü Akhilesh Yadav'ı seçim bölgesinden aday gösterdiği iddia edilen viral bir mektupla devam etti. Parti içinden gelenlerin sürekli inkarlarına rağmen mektup tartışma konusu olmaya devam etti.