UP'de Rajya Sabha anketi: BJP yedili listede dört OBC'yi isimlendirdi, sekiz milletvekilini düşürdü

Prokaryot

New member
Bharatiya Janata Partisi (BJP) Pazar günü, Uttar Pradesh'te 27 Şubat Rajya Sabha seçimleri için yedi adayı arasında Diğer Geri Sınıflardan (OBC) dört liderini belirlerken, Üst Parlamento Meclisi'nin görevden ayrılan sekiz üyesini eyaletten çıkardı. Listede ayrıca iki üst kast ve Jain topluluğunun bir üyesi de yer alıyor.


2022 Uttar Pradesh meclis seçimleri öncesinde BJP'ye katılan eski Kongre lideri RPN Singh, Rajya Sabha seçimlerinde BJP'nin favorileri arasında yer alıyor. (DOSYA FOTOĞRAFI)

Ulusal Sözcü Sudhanshu Trivedi, Uttar Pradesh'ten BJP tarafından yeniden aday gösterilen dokuz Rajya Sabha milletvekilinden sadece biri.

HT ile bir dizi tarihi yürüyüşle Delhi'nin zengin tarihini deneyimleyin! Şimdi katıl

UP'den bu kez görevde olmayan sekiz BJP üyesi şunlardır: Odisha Geri Dönen Görevlisi olarak atanan Vijay Pal Tomar, eski Samajwadi Partisi ağır siklet BJP milletvekili oldu, Ashok Bajpai, Dalit -Batı UP lideri Kanta Kardam, parti OBC şefi Sakaldeep Rajbhar, GVL ulusal sözcüsü Narasimha Rao, kıdemli lider Anil Jain, batılı UP iş adamı Anil Agarwal ve yakın zamanda İbadet Yerleri Yasası 1991'in derhal yürürlükten kaldırılması çağrısına başkanlık eden kıdemli lider Harnath Singh Yadav.

BJP'den dokuzu da dahil olmak üzere on Rajya Sabha milletvekilinin görev süresinin 2 Nisan'da sona ermesi nedeniyle seçimler gerekliydi.

Devamını oku: BJP Rajya Sabha seçimi için aday listesini açıkladı

BJP listesinde, 2022'de BJP'ye siyasi geçiş yapan Padrauna'dan üç dönem OBC (Sainthwar) milletvekili olan eski Kongre lideri RPN Singh yer alıyor. Listede iki kadın da var. Bunlardan biri, Bahujan Samaj Partisi şefi Mayawati'yi hedef alan bir söz nedeniyle tartışmalara yol açan eski milletvekili Sadhna Singh. Agra'nın eski belediye başkanı ve iş adamı Navin Jain de listede yer alıyor. Diğer isimler arasında, bir başka OBC lideri ve Başbakan Yardımcısı Keshav Prasad Maurya'ya yakın olan BJP'nin UP genel sekreteri Amarpal Maurya yer alıyor.

Mathura'dan üç kez Jat milletvekili olan Chaudhari Tejveer Singh de partinin favorileri arasında yer alıyor. BJP listesindeki diğer kadın ise Ghazipurlu eski milletvekili Sangeeta Balwant. Kendisi aynı zamanda bir OBC'dir (Bind).

“Her zaman olduğu gibi BJP'nin listesi sürprizlerle dolu. Ancak her zaman olduğu gibi parti ödevini iyi yapmış olmalı. Örneğin RPN Singh'i ele alalım. Kendisi eski bir Kongre lideri ama aynı zamanda Sainthwar OBC kastının Kushinagar, Gorakhpur, Deoria ve Maharajganj gibi doğu UP'deki çeşitli bölgelere yayıldığını da belirtiyor” dedi bir parti lideri.

Devamını oku: Trinamool Kongresi tarafından Rajya Sabha anketlerine aday gösterilen ünlü gazeteci Sagarika Ghose kimdir?

BJP'nin Sudhanshu Trivedi'ye olan yenilenen inancı hakkında yorum yapan bir parti lideri, “O, UP'den bir Brahmin ve aynı zamanda partiyi zekice savunuyor, dolayısıyla onun durumunda bu, liyakat için bir ödül.” Trivedi, Savunma Bakanı ve Lucknow Milletvekili'ne yakındır. Rajnath Singh civarı.

“Rajya Sabha'da 10 boş kadro olmasına rağmen BJP sadece yedi tane sahaya çıktı; bu da partinin meclis gücünün taşıyabileceği kadar. Daha fazla isim açıklanmadıkça, BJP bu Rajya Sabha anketinde herhangi bir sürprizle karşılaşmayacak gibi görünüyor çünkü başka bir aday göstermedi” dedi bir BJP lideri.