Ram Darbar'dan 30 Nisan'da Ayodhya'ya ulaşmak için tüm idoller, güven diyor

Prokaryot

New member
23 Mart 2025 07:56

Ram Mandir'in Sanctum Sanctorum'a göre, Ram Darbar, Ram -Sandir kompleksinin en kutsal yer olacak.

Ram Darbar'ın Pran Prati Pratishtha töreni Ayodhya'daki Ram Mandir'in birinci katının tamamlanmasını kutlayacak.

(Toplanan)

Ram Darbar'ın tüm idole 30 Nisan'da Ayodhya'ya ulaşacak ve daha sonra törenin tarihi tamamlanacak.

Ram Mandir'in Sanctum Sanctorum'a göre, Ram Darbar, Ram -Sandir kompleksinin en kutsal yer olacak.

Sri Ram Janmabhoomi Tirath Kshetra Trust, Ram Darbar'dan Pran Pratishtha için ayrıntılı önlemler alacak.

Darbar, Mata Sita, Lord Hanuman, Lord Ram ve kardeşleri Bharat, Lakshman ve Shatrughan'ın dört buçuk ayak mermer putlarını gösterecek.

Sri Ram Janmabhoomi Tirath Kshetra Trust'ın üyesi Anil Mishra, Rajasthan'daki beyaz MacRana mermerinden oyulmuş putların önümüzdeki ayın sonunda Ayodhya'ya gelmesi bekleniyor.

Konumun kutsallığını korumak için, sadece sınırlı sayıda destekçi tapınağın birinci katına erişime izin verebilir.

Tapınağın ikinci katında, bilinen en eski versiyonu da dahil olmak üzere çeşitli dillerde Ramayan'ın bir reklamı sergileniyor.

Geçen yıl Ağustos ayında güven, Mishra Dhatu Nigam Limited'den (Midhani) Titan'dan Ram Darbar'ı da aldı. Ayodhya'daki Ram Mandir'in birinci katındaki Sanctum Sanctorum'a yerleştirilir.

Midhani, Birlik Bakanlığı Bakanlığı'nın bir şirketidir.

Başbakan Narendra Modi geçen yıl 22 Ocak'ta Ram Mandir'i açtı.