KGMU travma merkezi 500 yataklı yeni blok planlıyor

Prokaryot

New member
Eyaletin ilk travma merkezi olan King George’s Tıp Üniversitesi (KGMU) Travma Merkezi, ilk mega genişleme planında, 500 yataklı yeni bir blok inşa ederek hasta kapasitesini ikiye katlamayı planlıyor.


KGMU Travma Merkezi’nde yeni bloğun yapılacağı alan. (HT fotoğrafı)

Travma merkezinin başhekimi Prof. Sandip Tiwari, “Ana kapının yanında yeni bir blok için bir teklif hazırlandı ve devlet idaresine sunuldu” dedi.

Yeni blok, eski bakım bloğunun bulunduğu alana yapılacak.

Mevcut travma merkezi 100.000 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilmiş ve Aralık 2003’ten beri faaliyet göstermektedir. Başlangıçta hasta kabulü için 150 yatak vardı. Kapasitesini kademeli olarak artırdı ve şu anda yaklaşık 400 yatak kapasitesine sahip.

“Apeks travma merkezi olarak ağır hastaların baskısı altındayız. Sadece Lucknow’dan değil, Nepal’den de hasta alıyoruz. Diğer ilçelerden buraya nakledilenlerin sayısı her gün 50’nin üzerinde” dedi.

“Ağır bir hastanın stabilize olması ve travma merkezinden ana hastane koğuşuna nakledilmesi ortalama 24 ila 48 saat sürüyor. Bu, bir gün tüm yatakların dolu olması durumunda hastaların beklemesi, sedyeyle kabul edilmesi veya başka bir hastaneye nakledilmesi gerekeceği anlamına gelir. Daha fazla yatakla bu kriz aşılacak” dedi. Uluslararası Tabipler Birliği Genel Sekreteri Abhishek Shukla

Prof. Tiwari, “Yeni blok, modüler ameliyathaneler ve gerekli tüm ekipmanlarla ağır hastaların hızlı bir şekilde tedavi edilmesi ihtiyacı göz önünde bulundurularak tasarlandı” dedi.

Travma merkezi, CT taraması, ultrason, röntgen, mobil röntgen ve taşınabilir ultrason ile patoloji ve biyokimya laboratuvarları dahil olmak üzere kapsamlı travma ve acil servis için tüm gereksinimlerin tek çatı altında sunulduğu müstakil bir birimdir. otomatik analizörler ile. Travma merkezinde ortopedi, cerrahi, acil tıp, tıp, pediatri, travma cerrahisi, nöroloji, beyin cerrahisi bölümlerinden doktorlar ve havalandırma ünitesi bulunmaktadır.

Ambulans yeni blokta triyaj alanına geldi

Yeni blok, ambulansın triyaj alanında en yakın noktaya ulaşmasını sağlayacak şekilde tasarlanacak. Triyaj alanı, hastaların tedavi, tahliye veya nakil için önceliğe göre sıralandığı bir hastane veya acil durum tesisindeki bir yerdir. Bu nedenle, en ciddi olan ilk dikkati çeker. Ambulansın triyaj alanına mümkün olduğunca yakın olması, hastaların ambulanstan yatağa transfer edilirken en az şok yaşamasını sağlayacaktır.

Yeni blok neden gerekli:

* KGMUTC’de hastalar için 400 yatak bulunmaktadır

* Günlük hasta akışı 350 ile 450 arasındadır.

* Bir hastanın travma merkezinden ana hastane koğuşuna nakledilecek kadar stabil hale gelmesi ortalama 24 ila 48 saat sürer.