DGP: Yeni işe alımların eğitimi polise reform yapma fırsatı

Prokaryot

New member
20 Haziran 2025 22:03

DGP, yeni işe alımların toplumda hukuk ve düzenin sürdürülmesinde önemli bir rol oynayacağını ve polisin 60.244 yeni işe alımını oluşturmak için tüm eyalette kurulan 102 sabit ve geçici eğitim merkezinin ücretlerinde yaptığı açıklamada söyledi.

Rajeev Krishna, Constable işe alımlarından yeni işe alımların kaliteli eğitimine odaklandı ve polisin tamamen reformunun “eşsiz bir fırsat” olduğunu söyledi. Bu işe alımlar önümüzdeki 30 ila 40 yıl boyunca görevde olacak ve eğitim bir oyun kanalı olacaktı, çünkü 25 eğitimli polis memuru eyaletin her polis karakolunda kullanılacaktı.

UP Polisi'nden yeni işe alınan polisler kısa süre önce Lucknow'daki bir törenle işe alındı. (HT Dosyası)

DGP, yeni işe alımların toplumda hukuk ve düzenin sürdürülmesinde önemli bir rol oynayacağını ve polisin 60.244 yeni işe alımını oluşturmak için tüm eyalette kurulan 102 sabit ve geçici eğitim merkezinin ücretlerinde yaptığı açıklamada söyledi.

DGP, yüksek bir polis memurundan deneyimlerini kursiyerlerle paylaşmalarını istedi.

Krishna, eğitim, UP polisine yeni bir profesyonellik çağını getirmek için bir fırsattır ve yetkililerden üniforma ve davranış için yüksek standartları korumalarını istedi.

DGP, kursiyerlerin sosyal medya politikasından haberdar edilmeleri gerektiğini ve yumuşak ve basılı kopyaların sunulduğunu söyledi. Vishaka komitesi, Yüksek Mahkeme'nin kılavuzlarına uygun olarak Kadın Eğitim Merkezlerinde kurulmalıdır.

Özellikle, yeni işe alımlara 10 polis eğitim kurumunda ve 102 yerel eğitim merkezinde dokuz aylık temel eğitim verilmektedir. Amaç, polisi yasa ve düzen, suç kontrolü ve belediye polisi de dahil olmak üzere çeşitli alanlarda becerilerle donatmaktır.

Eğitimlerini tamamladıktan sonra polis devletin çeşitli bölgelerinde kullanılır.

Haberler / Şehirler / Lucknow / DGP: Yeni işe alımların eğitimi polise reform yapma fırsatı

Daha az görmek