Ayodhya'da tek işlemin “Maneviyat, İç Huzur, İnanç” olduğu bir banka.

Prokaryot

New member
Ayodhya, 11 Şubat (PTI) Burada, Lord Ram'ın ülkesinde, paranın sorun olmadığı ve 35.000 hesap sahibine tek getirisi gönül rahatlığı, inanç ve maneviyat olan eşsiz bir banka var!


HT resmi

'Uluslararası Shree Sitaram Bankası', yeni inşa edilen Ram Tapınağını ziyaret eden adanmışların ve turistlerin ilgisini çekiyor. Buradaki eklerde, tüm sayfalarında “Sitaram” yazan broşürler yer almaktadır.

HT ile bir dizi tarihi yürüyüşle Delhi'nin zengin tarihini deneyimleyin! Şimdi katıl

Kasım 1970'te Shri Ramjanmabhoomi Teertha Kshetra Trust'ın şefi Mahant Nritya Gopal Das tarafından kurulan manevi bankanın Hindistan'da ve ABD, İngiltere, Kanada, Nepal, Fiji, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğerleri dahil olmak üzere yurtdışında 35.000'den fazla hesap sahibi var. ülkeler.

Bankanın, Lord Ram'ın adanmışlarından gelen 20.000 crore değerinde 'Sitaram' broşürlerinden oluşan bir koleksiyonu var.

Bankanın müdürü Punit Ram Das Maharaj'a göre, geçen ay büyük tapınağın açılış töreninden sonra bankaya gelen günlük ziyaretçi sayısı arttı.

“Banka, destekçilerine ücretsiz broşürler ve kırmızı kalemler sağlıyor ve her hesabı takip ediyor. Bankada hesap açmak için en az beş bin defa “Sitaram” yazılması gerekiyor ve ardından hesap cüzdanı veriliyor.

“Bankanın Hindistan genelinde ve hatta yurt dışında 136 şubesi var. Hesap sahipleri ayrıca bize kitapçıkları posta yoluyla gönderiyor ve biz de defteri burada tutuyoruz” dedi Puneet Ram Das, PTI'ye.

Ziyaretçilerin ayrıca Sitaram yazıp bankaya yatırmanın faydalarını da sorguladıklarını söyledi.

“Onlara, iç huzura, inanca ve erdeme ulaşmak için tanrı ve tanrıçaların tapınaklarını ziyaret etmemizin, 'Sitaram' yazıp bankaya bırakmamızın da bir tür dua olduğunu söylüyorum. Öyle demeyelim.” Allah'ın herkesin iyi ve kötü amellerinin kendi kaydının olduğunu mu? Bu da benzer bir şey.

“Adanmışlar, Lord Ram'ın adını yazarak, zikrederek ve hatırlayarak teselli ve derin ruhsal zenginleşme buluyorlar” diye ekledi.

Puneet Ram Das, kişinin adını 84 lakh kez yazarak 'Moksha'yı elde edebileceğine inanıldığını açıkladı.

14 yıldır kürsüyü ziyaret eden Bihar'daki Gaya'dan Jeetu Nagar, bunun kendisinin tek dua şekli olduğunu söyledi.

“Bir tapınakta dua etmek yerine bunu yapıyorum ve kendimi kötü hissettiğimde veya başım dertte olduğunda bu bana her zaman yardımcı oldu. Bunu tüm yıl boyunca yazıyorum ve yılda bir kez bankaya yatırıyorum. Bunun için de bir seçenek var, “Postayla da gönderiyorum ama kendim gelmeyi tercih ediyorum” dedi.

Nagar, isim sayısı ₹ 1,37 crore olan broşürleri zaten yatırdığını söyledi.

Uttar Pradesh'teki Bareily'den bir başka hesap sahibi olan Suman Das, “Sitaram”ı 25.000 kez karaladığını söyledi.

“Komşuma bankadan bahsettiğimde deli olduğumu düşündü ama inancım kuvvetli. Ne zaman yazsam kendimi hafiflemiş hissediyorum ve dualarıma cevap verildiğini hissediyorum” dedi.

22 Ocak'ta, Başbakan Narendra Modi liderliğindeki bir kutsama töreniyle büyük tapınakta Lord Ram'ın yeni bir idolü kutsandı. Yüzlerce kişi, televizyondaki 'Pran Pratishtha' (kutsama) törenini evlerinden ve mahalledeki tapınaklardan izleyerek, Lok Sabha seçimlerinden sadece birkaç ay önce gerçekleşen tarihi olayın bir parçası oldu.